Ontmoetingsplek Jachtweide eindelijk geopend voor publiek

TOLLEBEEK • Vr 19 april 2024 | 17:09 • Vrijdag 19 april 2024 | 17:09

De Jachtweide in Tollebeek is vrijdagmiddag geopend voor publiek. Dat is veel later dan in eerste instantie de bedoeling was. Het is een ontmoetingsplek voor sport en ontspanning bij twee basisscholen in het dorp. In aanwezigheid van scholieren en dorpsbewoners deed wethouder René van Amersfoort de opening.

In het park zijn onder meer een bloementuin en een multifunctionele sportkooi aangelegd. Ook ligt er een asfaltpad door de naastgelegen bosstrook. Dat moest een verhalenroute over de ontstaansgeschiedenis van Tollebeek worden. Maar dat ging niet door omdat de bordjes dan langs de route zouden moeten staan. "Het blijkt dat dat heel gevoelig is voor vandalisme", zegt Leo Breukel van de projectgroep Jachtweide. "Dus we hebben nu een heel mooi bord gemaakt met de hele historie van Tollebeek en die hangt onder de kapschuur."

Ook toeristen zijn welkom op de Jachtweide. "Het is ook een knooppunt van de ANWB-fietsroute," vertelt Breukel. "En we hebben ook laadpunten voor de accu’s van de fietsen en de mobiele telefoons."

Het idee voor de Jachtweide werd vier jaar geleden gelanceerd. Het park zou in 2022 klaar zijn maar vanwege corona en het regenachtige weer lukte dat pas vandaag. Aanvankelijk was het project geraamd op 150.000 euro maar dat bedrag liep op naar 180.000 euro omdat een pannakooi een multifunctionele sportkooi werd. Vervolgens steeg het totaalbedrag naar 261.000 euro vanwege de gestegen bouwkosten. Het gat kon worden gedicht door subsidies en fondsen. Ook werd 50.000 euro opgehaald op een dorpsveiling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel