Jongen kort in brand en boetes voor scooterrijders tijdens Koningsnacht Urk

URK • Za 27 april 2024 | 10:33 • Zaterdag 27 april 2024 | 10:33

Koningsnacht op Urk is relatief rustig verlopen. Dat meldt de politie aan de lokale krant Het Urkerland. Koningsnacht is op Urk is traditiegetrouw afgesloten met het brommerrijden zonder uitlaat door het dorp.

Tussen 05:00 uur en 07:00 uur kwamen volgens getuigen tientallen jongeren samen bij de rotonde van De Akkers, waar net zoals ieder jaar een 'vreugdevuur' gemaakt werd en vuurwerk werd afgestoken. De brandweer heeft een scooter geblust, die in brand was gestoken.

Jongen in brand
Op sociale media gaat een filmpje rond van een jongen die na het aansteken van een aantal banden op de rotonde zelf ook vlam vat.

Hij rent vervolgens al brandend over straat, totdat omstanders hem naar de grond trekken en de vlammen doven. In Het Urkerland komt één van die omstanders aan het woord. Volgens hem leek het uiteindelijk erger dan het was en stond alleen de jas van de jongen in brand. "Achteraf zag ik dat hij gewond aan een hand was; ik heb hem geadviseerd om de hand onder de kraan te houden."

Geen agressie, wel boetes
De politie zegt tegen Het Urkerland dat er geen agressie op straat werd ervaren. De brandweer kon ongestoord werken. Er werd wel zwaar vuurwerk afgestoken, maar dat werd niet op personen gericht.

Onder de brommerrijders werd een aantal boetes uitgeschreven. Acht jongeren hadden geen rijbewijs, 17 droegen geen helm en daarnaast werden losse bonnen uitgedeeld vanwege rijden onder invloed, rijden met drie man op een scooter, het overtreden van de maximumsnelheid en rijden met valse kentekenplaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel