Marknesse heeft iets nieuws: een zebrapad

MARKNESSE • Ma 29 april 2024 | 14:12 • Maandag 29 april 2024 | 14:12

Wat de normaalste zaak van de wereld lijkt, is voor Marknesse een unicum. Het dorp dat zo'n 80 jaar bestaat, heeft voor het eerst een zebrapad. Dat is maandag aangelegd in de Breestraat.

De doorgaande weg door het dorp is druk en er wordt vaak hard gereden. Verschillende inwoners wilden daarom een zebrapad omdat ze zich onveilig voelen bij het oversteken.

Eén van die inwoners is Johan Zieleman. Hij is moeilijk ter been en steekt minimaal een keer per dag over om naar een winkel te gaan.

"Ik ben hartstikke blij", vertelt Zieleman. "We hebben er zeven of acht jaar op moeten wachten. Er zijn gelukkig nooit ongelukken gebeurd. Ik zie regelmatig mijn bijna blinde buurman oversteken of schoolkinderen en dan denk ik vaak, oei dat is kantje boord. Met dit zebrapad voelt het een stuk veiliger."

Bellend rijden
Op de weg rijden dagelijks veel zware vrachtwagens en tractoren. Volgens buurtbewoners vaak met hoge snelheid en ook nog met een telefoon aan het oor.

"Het rijdt hier zo hard en het kan hier ook hard. Het mag niet, maar het gebeurt wel", vertelt dorpsvoorzitter van Marknesse Carole Vroegop. "We zijn er daarom heel blij mee. Het is echt een unicum."

Nog een wens
Toch hebben de inwoners van Marknesse nog een andere grote wens als het gaat om de verkeersveiligheid in het dorp.

"Als het vrachtverkeer en het landbouwverkeer via een rondweg om het dorp heen zou kunnen zou dat geweldig zijn", aldus de dorpsvoorzitter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel