Nabestaanden vermoorde Esther Paul richten zich met video tot dader: 'Kom uit voor je daden'

ALMERE • Di 30 april 2024 | 12:41 • Dinsdag 30 april 2024 | 12:41

De Peter R. De Vries Foundation brengt deze week de dood van de Almeerse Esther Paul onder de aandacht. Het lichaam van Esther werd op 30 april 2017 door twee fietsers gevonden in het Veluwemeer. Ze was gemarteld en vermoord. Er is nooit iemand voor veroordeeld.

De moeder en dochter van Esther hopen met deze oproep dat er nieuwe tips binnenkomen waardoor ze eindelijk meer duidelijkheid krijgen.

Sinds de moord op Esther leven dochter Juanita en moeder Suus elke dag met heel veel vragen. Suus vindt dat de familie niet goed op de hoogte wordt gehouden over de zaak, ze wachten al jaren op een update.

In een videoboodschap van de foundation richten moeder en dochter zich tot de dader(s). Ze vertellen op deze manier niet door te kunnen met hun leven en zeggen dat zij gestraft worden door het zwijgen van de daders. "Ben jij degene die het gedaan heeft? Wees en echte man of vrouw en kom uit voor je daden", aldus Juanita in de video.

Daarnaast wenden moeder en dochter zich tot mogelijke getuigen. Ze roepen hen op om zich te melden als ze iets weten, ook als het maar klein is.

In Studio Flevoland spraken wij met de moeder van Esther Paul, bekijk het gesprek hier terug.

De dagen voor haar dood
De dagen voor haar dood zat Esther ondergedoken in een chalet op camping Rivièra Beach aan het Veluwemeer in Biddinghuizen, uit angst voor haar ex-partner Frank.

Op 26 april is Esther voor het eerst gezien op de camping en op 29 april rond 17.00 uur is zij daar door getuigen voor het laatst gezien met twee boodschappentassen van de Spar.

De politie vermoedt dat Esther met een auto is meegenomen naar het water. Esther is met tape om haar handen en voeten in het water achtergelaten, maar het is onduidelijk of Esther op dat moment nog in leven was.

De twee boodschappentassen en de koffer van Esther zijn niet meer teruggevonden in het chalet. Er zijn meerdere mensen in beeld geweest bij de politie, maar in geen van de gevallen was er voldoende bewijs voor betrokkenheid bij de moord op Esther.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel