Woning van Almeerder moet binnen week leeg zijn, anders mag verhuurder ontruimen

ALMERE • Di 30 april 2024 | 18:45 • Dinsdag 30 april 2024 | 18:45

De 64-jarige F.A. uit Almere moet binnen zeven dagen zijn woning aan de Leemwierde in Almere laten leeghalen en zijn sleutels inleveren. Zo niet, dan mag verhuurder De Alliantie de woning ontruimen, zo heeft de rechter dinsdag beslist.

A. zit momenteel vast op verdenking van het bezit van 214 kilo coke en 8 miljoen euro aan cash in zijn huis.

De burgemeester sloot de woning na de vondst op 24 januari af voor zes maanden. Naast de miljoenen euro’s en de drugs, lagen er ook dure merktassen en horloges in het huis aan de Leemwierde. Eén klokje was maar liefst een half miljoen euro waard.

Nieuwe huurder
De Alliantie heeft inmiddels de huurovereenkomst met A. opgezegd en wil nu snel mogelijk het huis terug om het weer te kunnen verhuren. De verhuurder had het liefst gezien dat de Almeerder zelf zijn huis zou leeghalen, omdat dat een stuk goedkoper is voor beide partijen.

Maar de rechtbank wees het verzoek van A., om hem daar zes weken voor vrij te laten uit voorarrest, vorige week af. De rechters willen dat hij in zijn cel blijft, omdat de kans dat hij weer terugvalt in zijn criminele gedrag te groot is.

"Het is moeilijk om je met deze gevonden hoeveelheden drugs en geld aan het milieu te onttrekken", zei de voorzitter van de rechtbank toen.

Tekort sociale huurwoningen
De Alliantie vroeg vorige week via een kort geding om toestemming voor ontruiming van de woning. "De gemeente is bereid om het huis eventueel al na drie maanden weer vrij te geven, omdat er in Almere een groot tekort is aan sociale huurwoningen als deze", verzekerde de advocaat van De Alliantie in zijn dagvaarding.

De kortgedingrechter vindt dat een goed plan. A.’s woning moet niet alleen zo snel mogelijk worden leeggehaald, of zelfs ontruimd. Hij moet ook de kosten van het kort geding betalen. Die bedragen bijna 1.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel