Station Dronten krijgt nieuwe ruiten, maar geen cameratoezicht

DRONTEN • Wo 1 mei 2024 | 6:10 • Woensdag 1 mei 2024 | 6:10

Op station Dronten worden komende week 59 nieuwe glasplaten geplaatst. 9 mei moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

De 59 ruiten worden geplaatst ter vervanging van de glaspanelen die in februari zijn vernield op een van de perrons. Het installeren van de nieuwe ruiten duurt langer dan de bedoeling is, vertelt Elvira van der Vis van NS. Het speciale veiligheidsglas was volgens haar niet op voorraad en moest eerst op maat gesneden worden.

Geen cameratoezicht
Ondanks de vernielingen komen er geen beveiligingscamera's te hangen op het station. Volgens spoorbeheerder ProRail is de kans op vandalisme op andere stations in Nederland groter en is daar het cameratoezicht harder nodig.

"We hebben te weinig camera's om alle stations te bedienen", vertelt Jeroen Wienen van de spoorbeheerder. "We moesten een afweging maken. Tot februari was het rustig op station Dronten. Het kan zijn dat het om een incident ging."

Gemeente kan geen camera's plaatsen
De lokale politiek vraagt al wel langer om cameratoezicht bij het station, vanwege vernielingen, overlast en diefstal. Het college van Dronten liet in oktober weten niets te kunnen doen, omdat de grond rond het station eigendom is van ProRail en de NS.

Camera's op gemeentegrond installeren zou volgens het college ook niets opleveren. Die zouden dan te ver weg hangen van de plekken waar de incidenten zich voordoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel