Urker (28) langer in cel voor mishandeling tijdens Koningsnacht

URK • Di 30 april 2024 | 20:05 • Dinsdag 30 april 2024 | 20:05

Een 28-jarige Urker die afgelopen weekend werd opgepakt vanwege een zware mishandeling in het dorp tijdens de Koningsnacht, mag langer worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Het Openbaar Ministerie had om een verlenging van tenminste drie dagen gevraagd, om extra onderzoek mogelijk te maken. Eind deze week wordt opnieuw bepaald of de man langer in de cel blijft.

Gekeken wordt nog wat er precies is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Raadhuisstraat. Rond 03:00 uur was daar een opstootje waarbij een man geduwd werd en op zijn achterhoofd zou zijn gevallen. Hoewel er aanvankelijk niet veel aan de hand leek en het slachtoffer naar huis mocht, werd hij de volgende ochtend niet wakker.

Hij werd uiteindelijk zaterdagmiddag met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Daar werd een grote bloeding geconstateerd in zijn hoofd. De man zou nog in coma worden gehouden.

Volgens de politie heeft de 28-jarige Urker verdachte in de zaak zichzelf gemeld. Dat gebeurde kort nadat de helikopter met de patiënt richting Amsterdam was vertrokken. Sindsdien zit de man in cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel