Sneller dan gepland één afvalcontainer minder in Almeerse tuinen

ALMERE • Do 2 mei 2024 | 20:04 • Donderdag 2 mei 2024 | 20:04

Almeerders kunnen al over een paar maanden restafval en pmd in één container gooien, in plaats van in de huidige twee bakken. Dat is een half jaar eerder dan eerst de bedoeling was.

De gemeente neemt versneld afscheid van het oude systeem, omdat anders voor langere tijd twee manieren van inzamelen tegelijk worden gedaan. En dat is ingewikkeld en duur. Ook is het erg onduidelijk voor de inwoners.

De manier van inzamelen is in Almere in de afgelopen jaren al vaak aangepast. Zo was er eerst een duobak, waar mensen in aparte gedeeltes hun rest- en gft-afval kwijt konden. Maar door nieuwe vuilniswagens moesten Almeerders weer gebruik maken van twee verschillende containers plus een container voor pmd.

In 2021 werd besloten om het vooraf scheiden van afval gedeeltelijk los te laten en over te gaan naar achteraf scheiden van restafval en pmd. In het vierde kwartaal van dit jaar moet iedereen in Almere over zijn en hebben huishoudens dus een bak minder voor de deur staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel