Staatsbosbeheer gaat het Luierpark dit seizoen toch maaien

ALMERE • Ma 6 mei 2024 | 12:17 • Maandag 6 mei 2024 | 12:17

Staatsbosbeheer gaat de komende maanden het Luierpark in Almere Buiten toch maaien. Dat laat een woordvoerder weten. Voor de lange termijn wil de organisatie een oplossing zoeken met de gemeente Almere.

Begin dit jaar gaf Staatsbosbeheer aan te stoppen met het maaien van het park, omdat de organisatie daarvoor geen geld heeft. Beheerder Tineke Ras van het Luierpark was niet te spreken over het besluit. "Ik voel me ontzettend in de steek gelaten", liet zij toen weten.

Sinds 2017 is het Luierpark een plek waar onder meer nabestaanden hun overleden kinderen kunnen herdenken, bijvoorbeeld met een herinneringsboom. Ras beheert het park, de grond is van Staatsbosbeheer.

Volgens Ras zijn er duidelijke afspraken gemaakt met Staatsbosbeheer. Zo moet de organisatie het park zestien keer per jaar maaien. Hoewel het maaiseizoen in maart is begonnen, heeft Staatsbosbeheer tot nu toe nog niet gemaaid. Ras is boos daarover. "Het kost mij geld omdat ik het zelf moet betalen", zegt ze.

Eerst zien, dan geloven
Ras heeft dit weekend een mail van Staatsbosbeheer ontvangen waarin staat dat de organisatie deze week start met maaien. Ras wil eerst zien of er deze week gemaaid wordt, wie gaat maaien en hoe vaak. Volgens haar moet Staatsbosbeheer zich houden aan de gemaakte afspraken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel