Faisal (21) rijdt vriend per ongeluk aan: rechtbank legt leer- en werkstraf op

LELYSTAD • Di 7 mei 2024 | 21:11 • Dinsdag 7 mei 2024 | 21:11

De 21-jarige Faisal A. uit Den Haag is dinsdag veroordeeld tot een leerstraf van 20 uur en een werkstraf van 60 dagen. Daarnaast kreeg hij een rijontzegging van twee maanden voorwaardelijk opgelegd. A. maakte zich volgens de rechters schuldig aan gevaarlijk rijgedrag, toen hij op 25 mei 2022 met zijn auto een vriend aanreed in Lelystad.

Het gebeurde allemaal in twee seconden, zei de advocaat van A. twee weken geleden in de rechtbank. De oud-Lelystedeling was na een paar leuke uurtjes samen in de auto op de parkeerplaats aan het Stadspark blijven zitten, toen zijn vriend moest plassen. Toen die terugkwam, deed A. de autodeuren op slot om hem te klieren. Hij trapte de koppeling in en gaf voor de grap wat gas, vertelde hij bij de politie.

Koppeling los
Maar op een gegeven moment liet hij per ongeluk de koppeling los en schoot de auto hard naar voren. Zijn vriend, die vrolijk om de auto heen sprong, werd geraakt en maakte een enorme smak.

Toen A. de sirenes van de ambulance dichterbij hoorde komen, ging hij er in paniek vandoor en liet hij zijn vriend zwaargewond achter. "Dat was een domme fout, ik vind het slecht dat ik ben weggegaan", vertelde hij in de rechtszaal.

Het slachtoffer was er slecht aan toe. Hij moest worden geopereerd, onder meer omdat hij breuken aan zijn schedel had en aan zijn rechtergehoorgang. Hij zal nooit meer de oude worden.

De straf van de rechtbank - die volgens het jeugdstrafrecht is - is bijna helemaal gelijk aan de eis van de officier van justitie. Alleen de rijontzegging werd voorwaardelijk opgelegd, in plaats van onvoorwaardelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel