Vanaf je eigen bank op ontdekkingsreis door een afvalwaterzuiveringsinstallatie

ALMERE • Wo 8 mei 2024 | 8:00 • Woensdag 8 mei 2024 | 8:00

Via de computer, tablet of smartphone volgen hoe afvalwater wordt schoongemaakt. Het is sinds deze week mogelijk in de afvalwaterzuivering in Almere. Waterschap Zuiderzeeland heeft een virtualreality-tour ontwikkeld, waarbij belangstellenden vanuit hun eigen huis een kijkje kunnen nemen in de afvalwaterzuivering in Almere.

Het waterschap kondigde de ontwikkeling van de virtualreality-tour vorig jaar aan en is nu dus te zien. Tijdens de digitale tour kunnen bezoekers ontdekken hoe het zuiveringsproces in een afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) werkt.

De tour is opgedeeld in negen stappen, waarbij de waterzuivering in 360-gradenfoto's te zien is. Zo 'lopen' de bezoekers onder meer langs persleidingen, harkroosters, watertanks en slibsilo's

Er is te zien en horen wat er allemaal bij komt kijken om vies water dat via afvoerputjes, gootstenen of toiletten in de installatie terechtkomt, weer als schoon water in vaarten te lozen. De digitale rondleiding door het AWZI Almere is hier te volgen.

Waterschap Zuiderzeeland beheert vijf AWZI's, die het afvalwater verwerken. Naast de installatie in Almere staan die ook in Zeewolde, Lelystad, Dronten en Tollebeek.

De virtualreality-tour door de zuiveringsinstallatie in Almere is niet de enige digitale rondleiding die het waterschap aanbiedt. Er is ook een rondleiding gemaakt door het gemaal Lovink in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel