Almeerder zwijgt tegen rechter, zelfs geen antwoord op vraag 'Hoe gaat het met u?'

ALMERE • Wo 8 mei 2024 | 13:45 • Woensdag 8 mei 2024 | 13:45

Een 20-jarige Almeerder die in december vorig jaar betrokken zou zijn geweest bij een dodelijke overval in Vinkeveen blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

Almeerder Tyrese H. was volgens het Openbaar Ministerie (OM) de chauffeur voor een 20-jarige man uit Maarssen die het slachtoffer van de overval vorig jaar heeft doodgestoken. Op de Renault Clio van H. zijn dna-sporen van beide mannen én het slachtoffer gevonden.

De Almeerder zou ook het mes hebben geleverd waarmee werd gedreigd en gestoken. Het OM denkt met camerabeelden en telefoongegevens aanvullende bewijzen tegen de mannen te hebben.

Almeerder zwijgt
Volgens RTV Utrecht heeft Tyrese H. tot nu toe steeds gezwegen over de verdenkingen en de bewijzen tegen hem. Hij heeft geen alibi of een alternatief scenario gegeven. In de rechtbank wilde hij zelfs niet vertellen hoe het met hem gaat in de gevangenis.

Woensdag verscheen in de zaak ook een 23-jarige Rotterdammer voor de rechter. Hij zou via Snapchat mensen hebben geworven om de overval te plegen.

Slachtoffer werd al gevolgd
De overval was begin december, in de parkeergarage van een appartementencomplex. Het slachtoffer, de 29-jarige Lorenzo Schaasberg, organiseerde feesten en was een bekende in de Amsterdamse partyscene. De overvallers hadden het onder meer op zijn dure horloge voorzien. Er zou eerder al een baken onder zijn auto zijn geplaatst, zodat de overvallers wisten waar ze hem konden vinden.

Omdat het onderzoek in de zaak nog niet helemaal is afgerond, zal het nog enkele maanden duren voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel