Ruiten van meerdere basisscholen ingegooid: 'Het is dagelijks prijs'

LELYSTAD • Vr 10 mei 2024 | 11:41 • Vrijdag 10 mei 2024 | 11:41

Bij openbare basisschool De Lepelaar in Lelystad is een flink aantal ruiten ingegooid. Vooral de ramen die net uit het zicht liggen van de rijbaan zijn aan diggelen geslagen.

Veel van de ingeslagen ramen van de school aan Kempenaar 1458 zijn betimmerd. Een glaszettersbedrijf is bezig om de ruiten te vervangen. Vooral aan de achterkant van de school is de schade aanzienlijk. Alle ruiten zijn ingegooid.

Op het schoolplein liggen her en der brokken steen verspreid. Niet enkel de ruiten zijn vernield, ook de camera's die aan de dakrand bevestigd waren, zijn stukgeslagen.

'Het is dagelijks prijs'
Even verderop in de wijk de Kempenaar is er ook schade bij het Integraal Kindcentrum Mozaiek. Ook hier zijn meerdere ruiten met stenen ingegooid. Een aantal medewerkers is druk met het opruimen van alle glassplinters in de klaslokalen. Ook hier zijn glaszetters druk met het herstellen van de schade.

De medewerkers hebben op een bankje voor de ingeslagen deuren een flinke hoeveelheid gebroken bakstenen verzameld. Die zijn waarschijnlijk gebruikt om de ruiten te vernielen.

Een van de medewerkers vertelt dat er met grote regelmaat schade wordt aangericht bij het pand. "Vooral nu tijdens de meivakantie is er geen houden aan."

Samenscholingsverbod
De omgeving van beide scholen is al vaker het toneel geweest van vernielingen. Medio augustus 2023 stelde toenmalig waarnemend burgemeester Ineke Bakker daarom een tijdelijk samenscholingsverbod in. De overlast in het gebied nam toen af.

Het samenscholingsverbod werd in november vorig jaar opgeheven. Het is niet bekend of de gemeente Lelystad zo'n samenscholingsverbod vanwege het huidige vandalisme opnieuw wil instellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel