Asfalt tussen Almere en Utrecht krijgt verjongingskuur, A27 dit weekend dicht

ALMERE • Vr 10 mei 2024 | 15:34 • Vrijdag 10 mei 2024 | 15:34

Voor het derde weekend op rij wordt er gewerkt aan de A27 tussen Almere en Utrecht en is de weg in deze richting volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een half uur.

Verjongingscrème
Voor het komende weekend staat het aanbrengen van een zogenoemde 'verjongingscrème' gepland, zoals Rijkswaterstaat het noemt. Daarvoor moet het asfalt eerst goed worden gereinigd. Daarna wordt een crème aangebracht die ervoor moet zorgen dat het wegdek langer meegaat.

Besparing
Door de crème zal het slijtageproces minder snel gaan. De levensduur van het wegdek wordt met zo'n twee jaar verlengd. Daardoor zal er minder vaak groot onderhoud nodig zijn en bespaart dat in de kosten. Ook zijn er minder grondstoffen en energie nodig. De onderhoudswerkzaamheden zijn daardoor minder slecht voor het milieu.

Tijdens de wegafsluiting voert Rijkswaterstaat ook nog ander onderhoudswerkzaamheden uit en wordt graffiti van glazen schermen schoongemaakt. De wegwerkzaamheden beginnen vrijdagavond om 21:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel