Overleg brandweer en gemeente opgeschort

Wo 28 februari 2007 | 0:00 Woensdag 28 februari 2007 | 0:00
De vakbonden en de gemeente Almere zijn het nog niet eens over de invoering van een 48-urige werkweek voor het brandweerpersoneel.

Het Almeerse korps, dat nu nog een 54-urige werkweek heeft, doet mee aan een actie van de vakbond AbvaKabo/FNV. De bond vindt dat gemeenten zich moeten houden aan een Europese regel, die zegt dat brandweerlieden niet meer dan 48 uur per week mogen werken. Dinsdag gaf de rechtbank in Den Haag een brandweerman in een proefproces gelijk, waardoor de gemeente Den Haag brandweerlieden moet toestaan met behoud van salaris 48 uur per week te werken.

De gemeente Almere zegt bereid te zijn die uitspraak te respecteren, maar dat er te weinig Almeerse brandweermannen zijn om de roosters voor een kortere werkweek rond te kunnen krijgen. De gemeente wacht nu eerst het overleg van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met de vakbonden van donderdag af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel