'Jongerenwerk moet jeugdbende beteugelen'

Do 29 maart 2007 | 0:00 Donderdag 29 maart 2007 | 0:00
De gemeente Almere en de politie willen de overlast en het criminele gedrag van de jeugdbende Mankal Click beteugelen door de leden een alternatief te bieden. Activiteiten van het jongerenwerk, zoals voetbal en rap, zullen de interesse voor de jongerenbende wegnemen, verwacht Henk Roelandschap, veiligheidsambtenaar van de gemeente Almere.

Ouders wordt aangeraden extra waakzaam te zijn. Bij vermoedens van lidmaatschap van de bende moeten zij het jongerenwerk inschakelen, zo kregen ze woensdag te horen tijdens een informatieavond over Mankal Click.

Mankal Click is een jeugdbende in Almere-Buiten, die zich volgens de gemeente vooral schuldig maakt aan vechtpartijen met andere jeugdgroepen in het stadsdeel. Volgens buurtbewoners blijft het niet bij onderlinge schermutselingen, maar maakt de groep jongeren zich vooral in de Molenbuurt schuldig aan overvallen, drugsdeals en geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel