Vogelgriep bij bedrijf met 47.000 kippen

CREIL • Vr 24 juni 2011 | 13:28 • Vrijdag 24 juni 2011 | 13:28

In Creil in de Noordoostpolder is bij een pluimveebedrijf met 47.000 legkippen vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf moet worden geruimd. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit is van plan om vrijdagavond nog te gaan ruimen bij het bedrijf. De griep werd geconstateerd in een stal waar de kippen ook buiten konden lopen.

Het gaat om een lichte H7-variant van de vogelgriep, die volgens de GGD niet gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur geldt er in een zone van 3 kilometer rond het bedrijf in Creil een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Binnen het gebied liggen vijf andere pluimveebedrijven. De dieren op deze bedrijven zullen de komende dagen worden gecontroleerd op vogelgriep.

De komende periode geldt voor die bedrijven ook een afschermplicht. Dat betekent dat alle pluimvee op die bedrijven binnen gehouden moet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel