LTO wil opnieuw onderhandelen met TenneT

NOORDOOSTPOLDER • Wo 7 maart 2012 | 12:12 • Woensdag 7 maart 2012 | 12:12

LTO Nederland wil dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opnieuw kijkt naar de gedoogplicht voor boeren in Noordoostpolder. De agrariërs zijn verplicht om akkers beschikbaar te stellen voor ondergrondse elektriciteitskabels van netwerkbeheerder TenneT.


Die kabels zijn nodig om de opgewekte stroom van het nieuwe windmolenpark op het netwerk te krijgen. Volgens LTO is de gedoogplicht een inbreuk op het eigendomsrecht. Ook vindt de landbouworganisatie dat de boeren aan het lijntje worden gehouden door TenneT.


De boeren kwamen al eerder in verzet tegen de hoogte van de vergoeding die de netwerkbeheerder wilde betalen. Na een hoorzitting adviseerde de provincie dat de boeren verplicht waren om hun grond af te staan in ruil voor schadeloosstelling. LTO hoopt nu dat de minister terugkomt op dit besluit en de onderhandelingen tussen de betrokken partijen nieuw leven in kan blazen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel