Eén Flevolandse sporter naar Spelen

EMMELOORD • Wo 27 juni 2012 | 16:51 • Woensdag 27 juni 2012 | 16:51

Turnster Celine van Gerner uit Emmeloord is tot dusverre de enige Flevolandse topsporter die naar de Olympische Spelen van Londen gaat. Woensdag over precies één maand is de openingsceremonie in Engeland.

Hordenloper Gregory Sedoc maakt ook nog een goede kans op Londen. De Almeerder was een jaar geschorst, omdat hij tot twee keer toe de dopingregels overtrad. Zijn schorsing zit er inmiddels op. Om zeker te zijn van de Spelen moet Sedoc komend weekend vormbehoud tonen tijdens de EK in Helsinki. Hij moet dan minstens een tijd van 13'60 klokken.

Schoonspringer Yorick de Bruin uit Almere voldeed tijdens wedstrijden in Canada aan de eis voor de Spelen, maar de bond was van mening dat het deelnemersveld niet representatief was. Ook voor Amazone Alice Naber uit Biddinghuzien viel het doek. Tijdens een eventing-wedstrijd in Engeland weigerde haar paard Mitok bij een hindernis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel