Tiental Urk onderuit tegen Sparta Nijkerk

URK • Za 12 november 2016 | 16:54 • Zaterdag 12 november 2016 | 16:54
SV Urk heeft op eigen veld verloren van Sparta Nijkerk. In een matige wedstrijd raakten de Urkers paal en lat, terwijl de bezoekers uit Nijkerk na rust wel scoorden (0-1).

In de eerste helft gebeurde er maar weinig. Urk zette vroeg druk op de defensie van Sparta Nijkerk en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op. Echt profiteren kon de ploeg van trainer Lucas Hoekman echter niet. Ook de bezoekers uit Nijkerk creëerden weinig kansen.

Na rust had Urk via Gerrit Tol een enorme mogelijkheid, maar hij schoot de bal op de paal. Halverwege de tweede helft was het Nijkerk dat via Mark Groenewoudt op voorsprong kwam. Hij schoot de bal oog in oog met doelman Cornelis Koffeman in de verre hoek. Urk moest in de slotfase met tien man verder, nadat Klaas Kramer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Vlak daarna kreeg de thuisploeg via Riekelt Nentjes de grootste kans op de gelijkmaker, zijn kopbal belandde op de lat.

Door de nederlaag zakt Urk op de ranglijst in de hoofdklasse B. De Urkers staan nu op plaats acht met negentien punten, evenveel als Sparta Nijkerk.