KNVB wil bemiddelen tussen FC Almere en trainer Ligeon

Almere 22 augustus 2017
De KNVB heeft aangeboden te bemiddelen in het slepende conflict tussen FC Almere en hoofdtrainer Maurice Ligeon. De voetbalclub wilde van Ligeon af omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken.

Gesprekken over loonsverlaging liepen op niets uit. FC Almere zette de trainer daarop op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club hem niet mocht ontslaan. Ondertussen nam FC Almere al wel een nieuwe trainer aan, waardoor de club in Almere Haven nu met twee hoofdtrainers zit opgescheept. 

Nog geen reactie van Ligeon
De KNVB laat weten dat de bond als mediator wil optreden. FC Almere heeft volgens de voetbalbond aangegeven daarvoor open te staan. Ook is twee weken geleden contact opgenomen met Ligeon. Van hem is vooralsnog geen reactie gekomen, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Soap
Vorige week maandag gaven de spelers van FC Almere overigens aan niet langer getraind te willen worden door Ligeon. Een dag later stond Ligeon met elf niet-leden van de club op het veld. Vlak daarnaast trainde het eigenlijke elftal van de tweedeklasser, onder leiding van de nieuwe coach.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer