Crisis FC Almere duurt voort, oefenduel afgelast

ALMERE • Za 2 september 2017 | 10:29 • Zaterdag 2 september 2017 | 10:29
De crisis bij het eerste elftal van FC Almere is nog niet voorbij. Zaterdag zou de ploeg een oefenwedstrijd spelen tegen Uitgeest, maar dat duel is afgelast meldt een woordvoerder van de club.

Bij FC Almere is het al langere tijd onrustig. In april van dit jaar werd trainer Maurice Ligeon ontslagen, omdat hij te duur zou zijn voor de club. Er was al een nieuwe trainer (Jimmy Simons) aangesteld voor dit seizoen. Maar Ligeon ging niet akkoord met zijn ontslag en spande een arbitragezaak aan bij de KNVB. Hij kreeg gelijk en plots zat FC Almere met twee hoofdtrainers en een morrende selectie. De spelers willen niet meer getraind worden door Maurice Ligeon.

Bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen ontstonden er rare situaties in Almere Haven. De spelers van de tweedeklasser gingen onder aanvoering van de nieuwe coach op het ene veld trainen en Ligeon had een elftal onbekende voetballers opgetrommeld zodat hij die kon gaan trainen.

De KNVB heeft al aangeboden om te bemiddelen in dit conflict, maar dat zou door coach Ligeon zijn afgeslagen. Binnenkort dient er een spoedarbitrage-zaak bij de KNVB. Ondertussen komt de start van het nieuwe seizoen op 23 september steeds dichterbij. Er wordt gekeken of het oefenduel tegen Uitgeest kan worden ingehaald op 12 september. Als er geen oplossing is voor het conflict dan moet de club zich terugtrekken uit de competitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel