Veldrijdster Manon Bakker doet een stapje terug

SWIFTERBANT • Zo 22 oktober 2017 | 16:40 • Zondag 22 oktober 2017 | 16:40
In plaats van veldrijden bij de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Koksijde, lag Manon Bakker uit Swifterbant zondag op de bank. Ze kampt met vermoeidheid. "Dat klopt ook wel, gezien mijn prestaties van de afgelopen weken. Dus het leek mij beter om deze wedstrijd over te slaan en mij voor te bereiden op de komende weken."

Studie
De 18-jarige is vorige maand begonnen aan een studie in Amsterdam en dat had een impact op haar prestaties. "Vooral de dagelijkse reis van en naar Amsterdam was tijdrovend en vermoeiend", legt Bakker uit. Ze gaat zich daarom volledig op het wielrennen focussen. "Ik heb besloten om te stoppen met de studie en alles op het wielrennen te gooien. Ik kan over een paar jaar altijd nog een studie oppakken."

Wereldbeker
De wedstrijd in het Belgische Koksijde kwam voor Bakker dus te vroeg. Wel heeft ze vanaf de bank met jeukende handen naar de wedstrijd gekeken en zag ze hoe Maud Kaptheijns een ruime overwinning boekte. "De wedstrijd was super mooi om te zien. Het is zo knap hoe Maud Kaptheijns de laatste weken aan het rijden is. Petje af voor haar!"

Herstel
Bakker moet de komende tijd voldoende rust houden om genoeg energie op te bouwen om weer wedstrijden te kunnen rijden. "De bedoeling is dat ik aankomend weekend wel in Rosmalen ga starten. Daarna kijken we per week waar we staan." Intussen traint ze nog slechts drie uur per week. "Dat is echt super weinig", aldus Bakker, die hoopt dat ze snel weer beter is. "Het kan van de ene op andere dag weer goed zijn, dus ik moet gewoon goed slapen en rusten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel