Batavia'90 wint verhitte stadsderby

LELYSTAD • Za 27 januari 2018 | 17:32 • Zaterdag 27 januari 2018 | 17:32
De voetballers van Batavia'90 hebben zaterdag hun eerste stadsderby ooit in de clubgeschiedenis gewonnen. Batavia was in de derde klasse B met 2-0 te sterk voor stadsgenoot en koploper Unicum.

Het spel lag in de eerste helft een paar minuten stil na een opstootje waarbij ook publiek in het veld kwam. Bij rust stond het nog 0-0 op sportpark Doggersbank. In de tweede helft was Kevin Olaria de grote man bij de thuisploeg door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Ondanks de nederlaag blijft Unicum koploper. Batavia'90, de nummer 2 van de ranglijst, heeft het verschil teruggebracht naar 6 punten.