Voetbal, roeien en tennis domineren Flevolands sportweekend

FLEVOLAND • Ma 30 juli 2018 | 13:42 • Maandag 30 juli 2018 | 13:42

De voetballers van Almere City FC kwamen zaterdag in een oefenduel tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een gelijkspel. Niki van Sprang uit Almere is klaar voor het EK roeien in Glasgow en Elysia Pool uit Luttelgeest speelde de eerste tennisfinale in haar carrière in Lelystad.

Almere City FC speelde een goede eerste helft in het oefenduel tegen Go Ahead Eagles. Door doelpunten van James Efmorfidis en Niek Vossebelt leverde dat voor rust een 2-0 voorsprong op. In een mindere tweede helft konden de Deventenaren toch nog terugkomen tot 2-2. De nieuwe Italiaanse speler Eduardo Soleri, die door City wordt gehuurd van de Italiaanse topclub AS Roma, kende een ongelukkig debuut. Hij miste in de 72ste minuut een strafschop.

Roeier Niki van Sprang reist deze week af naar Glasgow. Hij mikt met zijn partner Amos Keijser in de dubbel twee bij het EK op een finaleplek en een top-vijf-positie.

En het was een uniek sportweekend voor Elysia Pool uit Luttelgeest. Zij speelde voor het eerst een tennisfinale. Ze deed dat bij het Toomba Open bij tennisvereniging LTVL in Lelystad.