Trainer Van Oostrum sarcastisch over einde contract Batavia'90, "Daar zal men redenen voor hebben"

LELYSTAD • Di 30 januari 2024 | 9:44 • Dinsdag 30 januari 2024 | 9:44

Het onbegrip, de teleurstelling en het sarcasme druipt ervan af als je hoofdtrainer Michel van Oostrum hoort praten over de beslissing van Batavia'90 om zijn contract aan het einde van dit seizoen niet te verlengen.

''Daar zal men redenen voor hebben. Dat is niemand duidelijk hier binnen de club, maar ja." Michel van Oostrum heeft altijd goed gepresteerd met Batavia'90.

De beslissing van de club om aan het einde van het seizoen zijn contract niet te verlengen kwam naar buiten via een persbericht. Daarin liet de club weten dat deze beslissing is genomen na zorgvuldige overweging en reflectie op de toekomstige richting en ambities van de club: "We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste stap is voor SV Batavia'90 op dit moment."

Geen begrip voor besluit
Van Oostrum toont geen begrip voor deze beslissing van Batavia'90. Het zit hem duidelijk niet lekker: "Ik heb daar wel en mening en een idee over, maar dat bewaar ik allemaal. Daar heb ik geen zin in om daarover uit te weiden."

Aan zijn werkwijze kan het volgens de teleurgestelde trainer niet liggen: "Hoe ben ik met spelers. Dat heb in mijn 18-jarige trainerscarrière altijd op orde gehad. Spelersgroep sta ik altijd voor, dus dat heeft me altijd veel gebracht. Aan prestaties heeft het nooit gelegen."

Nooit over voetbal gesproken
Van Oostrum denkt dat hij na Batavia'90 wel weer een andere uitdaging zal vinden. "Dat is altijd gebleken. Het is maar net wie je tegen komt in je trainerscarrière. Ik heb hier jammer genoeg nog nooit met de beleidsbepalers over voetbal kunnen praten. Het gaat altijd over randzaken. Ik ben weer toe aan voetbalinhoudelijke dingen. Dat heb ik met mijn selectie en met mijn begeleiding en alles daar omheen zoals vrijwilligers en supporters. Dat is een geweldige twee-eenheid hier."

Er zijn ergere dingen
Oud-profvoetballer Van Oostrum, die onder andere uitkwam voor FC Emmen en Cambuur Leeuwarden, loopt al lang mee in de voetballerij dus hij heeft geleerd te relativeren: "Ik ben in mijn trainers- en voetbalcarrière zo veel mensen tegengekomen die beslissingen nemen waarvan zij denken dat het oké is. Maar ja….niet zo belangrijk. Er zijn veel ergere dingen in de wereld dan dit."

Wie wordt de opvolger?
Batavia'90 heeft ondertussen Detlef Le Grand voor volgend seizoen vastgelegd als opvolger van Van Oostrum. De Lelystedeling is nu nog actief bij zaterdag derdeklasser SC Buitenveldert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel