Almeerse windsurfer Sara Wennekes plaatst zich voor Olympische Spelen

ALMERE • Vr 2 februari 2024 | 17:52 • Vrijdag 2 februari 2024 | 17:52

Windsurfster Sara Wennekes kan zich gaan opmaken voor de Olympische Spelen. De Almeerse heeft in de Olympische IQFoil klasse een ticket in de wacht weten te slepen. Ze gaat als nummer vijf naar de finaledag van de WK, dat is voldoende voor kwalificatie voor de Spelen in Parijs later dit jaar.

Op het Spaanse eiland Lanzarote werd er tijdens het WK IQfoilen een strijd uitgevochten tussen de twee Flevolandse vrouwen Lilian de Geus en Sara Wennekes. Voor Nederland is er maar één startbewijs beschikbaar voor de Olympische Spelen van dit jaar in Frankrijk.

De vrouw die tijdens het WK op Lanzarote als beste eindigde mag Nederland vertegenwoordigen in Frankrijk. De beslissing is een dag voor het einde van het toernooi gevallen omdat Lilian de Geus op een 22ste plek een te grote achterstand heeft om op de slotdag nog in actie te kunnen komen.

Badloe
Ook Lelystedeling Kiran Badloe maakt nog kans om zich te plaatsen voor de OS. Hij moet tijdens het WK op het Canarische eiland in de top vijf eindigen en dan ook nog boven zijn Nederlandse concurrent Luc van Opzeeland. Dan maakt Badloe tijdens het laatste kwalificatietoernooi op Palma nog een kans om zich te plaatsen. De Nederlandse selectie wordt bepaald door de beste score van het WK ‘23, WK ‘24 en Troféo Sofia Palma ‘24.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel