De Almeerse in bekerfinale hard onderuit tegen Kampong

ALMERE • Do 25 april 2024 | 22:41 • Donderdag 25 april 2024 | 22:41

De heren van De Almeerse Hockey Club zijn donderdagavond in de bekerfinale hard onderuit gegaan. De ploeg van coach Bas Beuse verloor voor eigen publiek met dikke cijfers van topploeg Kampong uit Utrecht. De nummer drie van de Hoofdklasse won het duel in Almere met 2-8.

De gasten kwamen na zes minuten al op voorsprong door een treffer van Mats Gruter. Even kon het Almeerse publiek even opveren toen Isaac Jozefzoon onderuit werd gehaald door Kampong-goalie Steven Verhoogt. De strafbal werd verzilverd door Youri de Bie en bracht De Almeerse op een 1-1 gelijkspel.

Maar kort daarna zette Kampong snel orde op zaken. Jelle Phijffer en Boet Phijffer tekenden in de 22e en 28e minuut voor de 1-2 en de 1-3. In de 32e en 33e minuut maakte Boet Phijffer zijn hattrick compleet: 1-5.

Kampong loopt gemakkelijk uit
Via Silas Lageman en Rik Sprengers loopt Kampong daarna gemakkelijk uit tot 1-7. Uit een strafcorner kan Krijn Postuma de tweede Almeerse treffer noteren. Het eindschot is voor Kampong. Jens de Vuijst kan in een scrimmage voor het Almeerse doel zijn stick tegen de bal zetten en zo de eindstand op 2-8 bepalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel