Wordt Hedwiges Maduro de opvolger van Alex Pastoor bij Almere City?

ALMERE • Vr 26 april 2024 | 13:11 • Vrijdag 26 april 2024 | 13:11

Almeerder Hedwiges Maduro is volgens Voetbal International de belangrijkste kandidaat om komende zomer Alex Pastoor op te volgen als hoofdtrainer van Almere City FC. Maduro werkt nu bij Ajax en heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in de hoofdstad. De Almeerse clubleiding zou volgens VI momenteel in gesprek zijn met de Amsterdamse club over de voorwaarden voor het loslaten van Maduro.

Vorig seizoen was Maduro nog assistent-trainer van Alex Pastoor bij Almere City FC en promoveerde hij op 11 juni met de club naar de eredivisie (ten koste van FC Emmen). Direct na die promotie werd bekend dat Ajax Maduro wilde strikken als de nieuwe assistent van hoofdcoach Maurice Steijn. Na vlotte onderhandelingen met de nieuwe Amsterdamse technisch directeur Sven Mislintat kon Ajax Maduro uiteindelijk overnemen voor een bedrag van naar verluidt zeven ton.

Het huidige seizoen verloopt rampzalig voor Ajax en hoofdtrainer Maurice Steijn werd in oktober al na vijf maanden ontslagen. Ook technisch directeur Mislintat moest het veld ruimen. Maduro was na het ontslag van Steijn even interim-coach bij Ajax om vervolgens assistent te worden van de nieuwe hoofdcoach John van 't Schip.

Klaarstomen voor grote werk
Almere City liet vorig seizoen al doorschemeren in Hedwiges Maduro een toekomstige hoofdtrainer te zien. Aan de hand van trainer Alex Pastoor wilde de club de 39-jarige Maduro gaan klaarstomen voor het grote werk. Toen in juni 2023 bleek dat Ajax interesse had in Maduro, liet de Almeerse clubleiding Ajax in eerste instantie weten Maduro absoluut niet kwijt te willen. Nadat de Amsterdammers met het astronomische bedrag van zeven ton over de brug kwamen liet Almere City de talentvolle coach alsnog gaan.

Op eigen benen staan
Maduro mag vanaf komende zomer op eigen benen staan als hoofdcoach in het betaalde voetbal. De Almeerder is dan eindelijk in het bezit van het hoogste trainersdiploma UEFA Pro, waarvoor hij de afgelopen jaren de opleiding volgde. Maduro zou ook volgend seizoen bij Ajax kunnen blijven als trainer van bijvoorbeeld Jong Ajax, maar zou volgens VI nu de voorkeur geven om op eigen benen te gaan staan in de eredivisie.

Kind van de club
Maduro kent Almere City als geen ander. Hij speelde in de jeugdopleiding van de club bij het toenmalige FC Omniworld (nadat hij als klein jongetje was begonnen bij ASC Waterwijk). Na zijn actieve spelerscarrière bij grote clubs als Ajax, Valencia en Sevilla belandde Maduro in het seizoen 2018-2019 weer terug op het oude nest bij Almere City. Hij ging in het kader van zijn trainersopleiding aan de slag als jeugdcoach. In het seizoen 2021-2022 werd hij als coach van het beloftenelftal van de Almeerders kampioen van de landelijke beloften-eredivisie. Na dit kampioenschap werd hij in het seizoen 2022-2023 de rechterhand van Alex Pastoor bij het eerste elftal en promoveerde hij met de Almeerders naar het hoogste niveau.

Wat wil Ajax?
De vraag is nu of Ajax Maduro laat terugkeren naar Almere en tegen welke prijs. De Almeerse club heeft altijd aangeven geen grote bedragen te willen betalen om spelers of trainers los te weken bij andere clubs. Bovendien bevindt Ajax zich momenteel zowel op sportief als bestuurlijk vlak in een crisis. Gisteren werd bekend dat de nieuwe sterke man Alex Kroes alsnog de nieuwe technisch directeur wordt in Amsterdam. Wat Kroes met Maduro voor ogen heeft is nog niet bekend.

Geruchten
Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC gaf afgelopen maandag in de Podcast AlmEredivisie aan dat hij in de afgelopen weken met maar liefst 8 à 9 kandidaten heeft gesproken voor de opvolging van Alex Pastoor. In een eerder stadium werd onder andere Rick Kruijs, de huidige trainer van VVV Venlo, nadrukkelijk gelinkt aan Almere City.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel