Nachttoernooi in Rutten dat ooit is opgezet voor vrienden, is inmiddels groot event met 40 voetbalploegen

RUTTEN • Wo 8 mei 2024 | 11:21 • Woensdag 8 mei 2024 | 11:21

Zo trots als een pauw is hij: voor organisator Crispijn Versteijnen van het 'Nachttoernooi' bij voetbalclub RKO in Rutten is dit de mooiste week van het jaar. Dertien jaar geleden is hij met een paar anderen uit het dorp begonnen met een voetbaltoernooi voor vriendenploegen op de avond voor Hemelvaartsdag.

Sportief feest
Het begon klein, maar het toernooi is ondertussen uitgegroeid tot een groot evenement met 40 voetbalploegen. Op de velden van de voetbalclub uit het dorp is Crispijn druk bezig om alles klaar te zetten voor het sportieve feest.

Op een veld naast de kleedkamers staat een grote feesttent. Daar speelt op de avond van het toernooi een band en wordt een groot feest gevierd. De organisator is trots dat dit toernooi zo populair is. Veel oud-voetballers van RKO komen speciaal terug om te voetballen, zegt Versteijnen.

Mooie mix
Hij zegt dat het een mooie mix is van een avond voetballen en een feestje vieren. Het voetbaltoernooi begint woensdagavond om 19.15 uur en de finale wordt net voor middernacht gespeeld. In de feesttent is coverband Full House dan ook al begonnen met sfeer maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel