Nieuwe verhoren zaak Vrienden van Tom

ALMERE • Wo 20 november 2013 | 19:51 • Woensdag 20 november 2013 | 19:51
De rechtbank in Utrecht geeft toestemming om totaal vijftien getuigen te laten verhoren in de fraudezaak rond de Almeerse stichting Vrienden van Tom.

Dat is woensdag besloten tijdens een zogeheten regiezitting. De advocate van de Almeerse hoofdverdachte wilde bijna veertig personen oproepen die ontlastende verklaringen kunnen afleggen. Dat worden er minder, omdat de rechtbank een aantal van hen niet relevant vindt.

Een 46-jarige vrouw wordt verdacht van fraude met persoongebonden budgetten. Het zou gaan om een bedrag van 700.000 euro. Zij zou zichzelf hebben verrijkt met geld dat was bedoeld voor kinderen die werden opgevangen door de stichting Vrienden van Tom. De vrouw mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.

Naast de hoofdverdachte staan ook een 46-jarige Holtenaar als medeverdachte en een 35-jarige Almeerder voor heling terecht. Vanwege de nadere verhoren is de zaak voor onbepaalde tijd geschorst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel