Geen vrees voor 'Limburgse valkuil' bij Floriade

ALMERE • Vr 22 november 2013 | 8:18 • Vrijdag 22 november 2013 | 8:18
De gemeente Almere zal bij de organisatie van de Floriade 2022 niet dezelfde fouten maken als tijdens de vorige Floriade in Venlo. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Henk Mulder in reactie op een kritisch onderzoeksrapport naar de Floriade 2012. Na deze Floriade bleek de organisatie met een verlies van zo'n 5,5 miljoen euro achter te blijven.

Belangrijkste reden voor dit grote verlies is dat er vijf gemeenten betrokken waren, die de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in een aparte BV hadden geplaatst. Hierdoor was de invloed van de verschillende gemeenten te klein en te versnipperd.

De gemeente Almere overweegt ook van een BV gebruik te maken, maar volgens Mulder kan deze constructie nog worden veranderd. Op dit moment doet Cees Veerman in opdracht van de gemeente onderzoek naar wat de beste manier is om de Floriade 2022 te organiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel