Sloop Dwarsstraat Bant van de baan

NOORDOOSTPOLDER • Zo 9 februari 2014 | 17:07 • Zondag 9 februari 2014 | 17:07
De sloop van huurwoningen in de Dwarsstraat in Bant is van de baan. Dat heeft woningcorporatie Mercatus in een brief aan de bewoners laten weten. De bejaarde bewoners zagen een verhuizing naar een nieuwbouwproject niet zitten en kwamen tegen de sloop in het verweer.

Eerder werd het afbreken al uitgesteld tot 2017, maar nu heeft Mercatus de sloopplannen helemaal ingetrokken.

Mercatus zegt in de brief zich te realiseren dat de gekozen werkwijze destijds niet correct is geweest en wil de bewoners bij toekomstige plannenmakerij eerder betrekken. De corporatie start pas met het maken van plannen als gesproken is met huurders en inwoners.

De corporatie staat voor grote uitdagingen omdat de bevolking amper groeit en een groot deel van het woningaanbod verouderd is. Volgens de corporatie kunnen de inwoners zelf het beste aangeven welke woningen gesloopt, of gerenoveerd moeten worden en waar nieuwbouw moet komen. Voorwaarde is wel dat de inwoners ook inzicht krijgen in het cijfermateriaal dat Mercatus tot zijn beschikking heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel