VVD maakt zich sterk voor visserij

Urk 27 februari 2014
VVD: banken moeten investeren in pulskorvisserij
VVD-kamerlid Andre Bosman roept banken op te investeren in de Urker pulskorvisserij. Volgens hem is het een goede investering. Bosman bezocht woensdag Urk en sprak daar met enkele vissers.

Vorige week werd bekend dat een groep Urkers vissers met pulskorvistuig mag gaan vissen. Maar banken investeren liever niet in het nieuwe systeem, omdat het om een voorlopige Europese vergunning zou gaan.

Maar volgens Bosman bepaalt Nederland zelf hoe lang de vergunning geldt. Daarmee is het een 'harde' vergunning waar banken op kunnen vertrouwen.

MELDPUNT VOOR VISSERS
De VVD op Urk maakte woensdag ook bekend een permanent meldpunt voor vissers te openen. Het meldpunt is bedoeld voor visserij-ondernemers die tijdens het werk tegen problemen en vragen oplopen.

Volgens de VVD hebben vissers te maken met een enorme wirwar van regels. Overtreding daarvan kan tot enorme boetes leiden. De partij wil ook graag op de hoogte blijven van ervaringen met de aanlandplicht en eventuele tegenwerking door buitenlandse vissers.

Alle informatie die binnenkomt, stuurt de Urker VVD door naar vertegenwoordigers in de Tweede Kamer en het Europese parlement.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer