SP uit college-onderhandelingen gezet

ALMERE • Wo 23 april 2014 | 16:32 • Woensdag 23 april 2014 | 16:32
De onderhandelaars van D66, PvdA, Leefbaar Almere en CDA zien niets in een samenwerking met de SP. Dat staat in een persverklaring van de gezamenlijke partijen. Formateur René Peeters van D66 heeft nu GroenLinks, ChristenUnie en de VVD uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingen.

Reden voor de breuk met de SP is dat de andere partijen zich niet konden vinden in de kandidaten voor een SP-wethouderschap. Volgens fractievoorzitter Ans Desumma kwam de SP tot twee maal toe met een kandidaatwethouder. D66, PvdA, Leefbaar Almere en het CDA wezen die allebei af.

D66 wilde een links college vormen. De VVD was daardoor voor het eerst sinds lange tijd uitgesloten van deelname aan het bestuur van de stad. De VVD heeft inmiddels laten weten dat de partij bereid is om alsnog deel te nemen aan onderhandelingen. "Wij zijn niet rancuneus", zegt fractievoorzitter Miranda Joziasse.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel