College Dronten wilde Patat niet beschadigen

Dronten 20 mei 2014
College Dronten wilde Patat niet beschadigen
De gemeente Dronten ontkent dat er met opzet een week voor de gemeenteraadsverkiezingen een bericht naar buiten is gebracht over de vervolging van patatkraamhouder Frank van Flierenburg. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van meerdere politieke partijen.

Op 12 maart zette Dronten een bericht op de gemeentewebsite dat Van Flierenburg, beter bekend als Frank Patat, voor de politierechter moet verschijnen vanwege een wietplantage in een door hem gehuurde ruimte. Van Flierenburg was bij de gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor de Groep HOP.

Volgens het college is het bericht geplaatst, omdat de politie en het Openbaar Ministerie nieuws naar buiten hadden gebracht. Het nieuws achterhouden tot na de verkiezingen zou volgens de burgemeester en wethouders 'zeer oneigenlijk en mogelijk verwijtbaar' zijn geweest. Op de vraag waarom Van Flierenburg met volledige naam is genoemd, stelt het college dat het recht op privacy geen absoluut recht is. De gemeente heeft nooit eerder namen van verdachten voluit op de website gezet. Inmiddels is het bericht van de gemeentewebsite gehaald.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer