Hiswa gematigd positief over Marker Wadden

Flevoland 11 juni 2014
Hiswa gematigd positief over Marker Wadden
Watersportvereniging Hiswa is enthousiast over de aanleg van een eerste eiland van 250 hectare in het toekomstige natuurgebied Marker Wadden. Regiomanager Gerdina Krijger zegt dat een nieuw vaardoel een mooie aanwinst voor het Markermeer kan zijn. Maar het totale project met een omvang van 10.000 hectare natuur gaat de Hiswa veel te ver. Volgens Krijger gaat er dan te veel vaarwater verloren. Natuurmonumenten zegt dat er ook op de 10.000 hectare natuur gevaren kan worden, maar de watersportvereniging is daar niet gerust op.

Volgens Natuurmonumenten bijten natuur en recreatie elkaar niet, maar versterken ze elkaar juist. Bij het hoofdeiland kan straks gerecreëerd worden en wordt er informatie gegeven over het gebied. Dieper de natuur in kunnen op termijn stiltegebieden voor broedende vogels komen.

Een andere partij die kritisch is over de aanleg van het natuurgebied, zijn de IJsselmeervissers. Anja Keuter uit Urk laat weten dat ze de aanleg van de Marker Wadden "waardeloos" vindt. Langs de Houtribdijk wordt nu op onder meer snoekbaars gevist, zij verwacht niet dat die netten er mogen blijven staan als het natuurgebied is aangelegd.

Deze week besteedt Omroep Flevoland uitgebreid aandacht aan de Marker Wadden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer