Van vrijmarkt tot bungeejumpen: dit kun je in Flevoland doen tijdens Koningsdag

FLEVOLAND • Vr 26 april 2024 | 10:48 • Vrijdag 26 april 2024 | 10:48

Oranje tompoucen, oud-Hollandse spelletjes, springkussens en versierde fietsen. Dat is een greep uit de verschillende evenementen en lekkernijen die je zaterdag tegen kunt komen in Flevoland. Koningsdag staat op het punt van beginnen, en wij hebben vast op een rijtje gezet wat er zaterdag allemaal te doen is.

In dit bericht lees je waar je allemaal heen kunt tijdens Koningsdag in Flevoland.

Almere
Wie in Almere van feestjes houdt, heeft tijdens Koningsdag genoeg te doen. Op de Grote Markt zijn tijdens 'ALLY Kingsday' diverse artiesten te vinden. Door het hele centrum is de hele dag een Koningsmarkt, waarbij bezoekers kunnen kijken bij diverse kraampjes en kleedjes en kunnen proeven van diverse hapjes.

Op het Forum en het Stadhuisplein staan verschillende attracties, waaronder een bungeejump-trampoline en een draaimolen.

Naast de activiteiten in Almere Centrum, zijn er ook diverse andere Koningsfestiviteiten in de stad. Zo zijn er vrijmarkten in het Lumièrepark (Filmwijk), Almere Haven Centrum, Almere Buiten Centrum en het Cascadepark (Europakwartier).

Wie tijdens Koningsdag liever wil genieten van de natuur, maar toch ook graag een paar spelletjes wil doen, kan in Almeerderhout terecht.

Benieuwd naar het hele programma van Almere? Klik dan hier.

Dronten
In de drie dorpen van Dronten is het tijdens Koningsdag volop feest. In Dronten zelf staat er veel op het programma. Zo is er de hele dag rommelmarkt in het centrum van het dorp, zijn er diverse activiteiten op het Meerpaalplein en keert de Truckerstour weer terug. Ook is er op het Havenplein van 12:00 uur tot 18:00 uur veel muziek en gezelligheid.

Biddinghuizen
Het centrum van Biddinghuizen staat zaterdagochtend ook in het teken van Koningsdag. Tussen 08:00 uur en 12:00 uur is daar een vrijmarkt. Om 09:00 uur wordt op Het Plein de vlag gehesen door burgemeester Gebben, de veteranenvereniging van Dronten en scouting Osbornegroep. Daarna is er een versierde fietsenoptocht door het dorp. Alle deelnemers krijgen een ijsje. De vier mooiste fietsen krijgen een prijs.

Ook is er op het autocrossterrein bij Van Werven in Biddinghuizen traditiegetrouw de Koningscross. Deze begint om 10:00 uur.

Autocross in Biddinghuizen 2023

Swifterbant
Swifterbant staat niet één dag, maar drie dagen in het teken van Koningsdag. Het Koningsweekend begint op vrijdag met een feest in de tent.

Op Koningsdag zelf zijn er diverse activiteiten in het centrum en laten verschillende verenigingen zien wat zij in huis hebben. Daarnaast kunnen inwoners hun spulletjes verkopen op de vrijmarkt. 's Avonds is er opnieuw muziek in de feesttent.

Zondag begint de laatste dag van het Koningsweekend met een kerkdienst in de feesttent. 's Middags zijn er wederom diverse activiteiten, zoals Cars & Coffee en Swifterbant Got Talent.

Benieuwd naar wat er verder te doen is in de gemeente Dronten? Klik dan hier.

Lelystad
Koningsdag begint in Lelystad niet op zaterdag, maar al op vrijdag met verschillende Koningsfeesten en een vrijmarkt. Op Koningsdag zelf zijn er ook feesten. Ook wordt er 's ochtends koffie uitgedeeld aan de vroege vogels op de vrijmarkt of aan de late feestgangers.

Tussen 10:00 uur en 14:00 uur is er een Kinderfestijn op het Stadhuisplein. Daar kunnen de Lelystadse kinderen genieten van een echte kinder-dj, op de foto met de koning en koningin, is er hoog bezoek van twee Disney-prinsessen en kunnen de kinderen geschminkt worden en hun eigen kroon versieren.

Benieuwd naar het volledige programma en de spelregels van de vrijmarkt in Lelystad? Klik dan hier.

Noordoostpolder
In de verschillende dorpen van Noordoostpolder is tijdens Koningsdag van alles te doen. In veel dorpen kunnen de kinderen meerijden in een versierde fietsenoptocht, worden de vlaggen gehesen en wordt het Wilhelmus gezongen.

In Emmeloord is daarnaast een volledige Koningskermis en in Ens wordt traditiegetrouw de autocross georganiseerd. Ook kun je in Luttelgeest meedoen aan het stratenvolleybaltoernooi en is er onder meer in Creil een autopuzzelrit om te rijden. Wie denkt dat hij alles kan, kan dat bewijzen tijdens de Alleskunner van Nagele.

Ben je benieuwd wat er verder nog meer te doen is in de dorpen van Noordoostpolder? Klik dan hier.

Urk
Heel Urk kleurt zaterdag oranje. De organisatie heeft een boordevol programma gemaakt. Zo is er een vrijmarkt, staat het Wilhelminapark vol met verschillende activiteiten en begint om 10:00 uur traditiegetrouw de Aubade.

Daarnaast kun je nog meedoen aan de Hoge Hakkenrun, doet de Showband een aantal rondes door het dorp en kun je om 20:00 uur een Oranjeconcert bijwonen in de Ichthuskerk.

Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is op Urk? Klik dan hier.

Vrijmarkt aan De Noord

Zeewolde
Ook Zeewolde begint Koningsdag met een kleedjesmarkt in het centrum en op het evenemententerrein om 07:00 uur. Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten op het evenemententerrein en keert de oude traditie Kruist de Buizen weer terug.

Verder kun je in Zeewolde snuffelen tussen oude fietsen tijdens de fietsenveiling van Scoutinggroep Jan Wandelaar en zijn er 's middags diverse optredens van artiesten.

Ben je benieuwd naar het hele programma van Zeewolde? Klik dan hier.

Koningsdag live!
Op Koningsdag doet Omroep Flevoland live verslag van de diverse activiteiten in Flevoland. Volg onze live-uitzending tussen 08:00 uur en 14:00 uur op radio, tv, via de website of via de Omroep Flevoland-app.

Ook kun je de festiviteiten volgen via ons liveblog. Stuur ons jouw leukste foto's of video's via WhatsApp op 0320-285 050, en misschien zie jij die ook wel terug in ons liveblog!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel