Eerste huisarts van Almere neemt afscheid

ALMERE • Do 30 oktober 2014 | 19:27 • Donderdag 30 oktober 2014 | 19:27
De eerste huisarts van Almere Nico van Duijn neemt vrijdag na 38 jaar afscheid. Hij kreeg samen met de eerste 100 huishoudens op 1 december 1976 de sleutels van zijn huis.

De huisarts begon zijn carrière in Almere officieel als lijkschouwer. Op die manier kon hij in de begintijd een overheidssubsidie krijgen, zonder dat dit al teveel opviel. Een dokter kon in die tijd namelijk niet van 100 gezinnen leven. Overigens fungeerde hij als het zo uit kwam ook als verloskundige en dierenarts.

Van Duijn koos bewust voor de nieuwe stad Almere. Dat leek hem spannend. Op 27-jarige leeftijd met niet al te veel ervaring ging hij aan de slag. Met trots kijkt hij terug op de opzet van gezondheidscentra in Almere, waarbij meerdere specialismen onder één dak zitten. Hij legde de basis voor deze eerstelijns gezondheidszorg. Mede hiervoor werd hij na 35 jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel