Motto Floriade: "Living the good life"

Almere 30 oktober 2014
Het toekomstige Floriadegebied
Het Almeerse college van burgemeester en wethouders heeft een plan gepresenteerd met daarin de vervolgstappen voor de aanleg van de Floriade 2022. Een overzicht van de opvallendste punten:

Het motto van de Floriade is voorlopig: Growing Green Cities - Living the Good Life!

De Floriade 2022 moet geen klassieke Land- en Tuinbouwtentoonstelling worden, maar een evenement met 4 thema’s. Te weten een Tuinbouwexpo, Bouwexpo, Waterexpo en het thema Stad&Regio als vierde expo.

Er komen spaar- en kortingsacties waardoor iedere inwoner van Almere in de gelegenheid wordt gebracht om de Floriade te bezoeken.

Er wordt gebruik gemaakt van ‘open data’. Daardoor kan iedereen via internet mee ontwerpen aan de Floriade. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet bekend.

De Floriade 2012 in Venlo werd bezocht door 2 miljoen mensen. Hiervan was 66% ouder dan 55 jaar. Almere wil meer jongeren trekken.

Er wordt ook speciaal ingezet op het trekken van Chinese bezoekers. De verwachting is dat het aantal Chinese toeristen in Nederland de komende tien jaar stijgt van 200.000 naar 800.000 per jaar.

Hoewel verplaatsing van Camping Waterhout gewenst is, is dat “niet absoluut noodzakelijk” zo blijkt uit het document. De camping wil zelf graag blijven zitten waar ze zit. De gemeente en eigenaren van de camping zijn in gesprek over een oplossing.

De Floriade wordt geen eenmalig evenement. Het moet de start vormen van een blijvende stadswijk in het centrum van de stad, met de naam Almere Floriade.

Zoals bekend mag de directeur van de Floriade straks niet meer verdienen dan een minister. Dat is 144.000 euro. De gemeenteraad nam onlangs een motie aan van de PVV waarin dit is vastgelegd.

Als de gemeenteraad nu akkoord gaat met het voorstel wordt een ‘Masterplan’ opgesteld. In februari 2015 moet er dan definitief besloten worden of de echte voorbereidingen van de Floriade kunnen starten.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer