Provincie stemt in met Nieuwe Natuur

Flevoland 17 december 2014
Provincie stemt in met Nieuwe Natuur
Provinciale Staten hebben 22 projecten voor Nieuwe Natuur in Flevoland goedgekeurd. Dat betekent dat er ruim 100 miljoen euro is vrijgemaakt om te investeren in natuurprojecten verspreid over de hele provincie. In totaal gaat het om een oppervlakte ter grootte van 1200 voetbalvelden.

De initiatieven komen niet alleen van organisaties maar ook van inwoners. De ideeën moesten voldoen aan een aantal criteria. Natuur dichtbij steden en dorpen waar veel mensen kunnen recreëren had de voorkeur. Zo wordt het Urkerbos uitgebreid en komt er een recreatiegebied bij de Hoge Vaart in Zeewolde met bos, water en open landschap.

Veel partijen in Provinciale Staten hadden wel zorgen over het draagvlak voor de natuurprojecten. De directe omgeving is niet altijd blij met de ideeën die voorgesteld zijn. Dat was één van de redenen waarom de PVV tegen stemde woensdagavond.

De andere partijen gingen wel akkoord omdat er een platform wordt opgericht die de regie gaat houden over de projecten. Dat platform moet ook meer draagvlak creëren voor de natuurprojecten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer