Zeven jaar cel voor doodschudden baby

Almere 24 december 2014
Zeven jaar cel voor 'babyschudder'
Zeven jaar cel voor 'babyschudder'
Een 32-jarige Almeerder heeft in hoger beroep zeven jaar cel gekregen voor doodslag op zijn zoontje en poging tot doodslag op zijn dochtertje. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald. De man schudde de baby's zo hard door elkaar dat ze hersenletsel opliepen. Het jongetje overleefde dat niet.

Eerder legde de rechtbank hem negen jaar op. De man ging daartegen in hoger beroep, omdat hij ontkent de twee kinderen iets te hebben aangedaan. Volgens het hof kan het niet anders dan dat beide kinderen het slachtoffer zijn geworden van het door elkaar schudden door de Almeerder. In beide gevallen was hij alleen met de baby.

Bij de strafoplegging heeft het hof onder meer rekening gehouden met het effect op de familie én op de Almeerder. Hij zou zelf als vader en als partner van de moeder, een zware last moeten dragen door het verlies van zijn zoontje.

Omdat de man in het leger zat tijdens de twee voorvallen, diende de zaak voor de militaire kamer van het gerechtshof. Inmiddels is de man door Defensie ontslagen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer