Eis 4 jaar tegen man die Almere op stelten zette

Almere 16 januari 2015
Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag bij het gerechtshof in Leeuwarden 4 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die in Almere door het lint ging. In februari 2013 zou hij in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten in de tuin van wildvreemden met een mes hebben gezwaaid. Later stal hij een auto bij een benzinestation. Met deze auto veroorzaakte hij meerdere aanrijdingen op de A6. Daarbij raakte één man gewond aan zijn rug.

Van de geëiste celstraf is een halfjaar voorwaardelijk. Justitie vraagt om een proeftijd van vijf jaar, waarin de verdachte geen drank of drugs mag gebruiken. Ook mag hij vijf jaar niet autorijden van het OM. Mocht de 30-jarige man uit Hilversum zich niet aan deze voorwaarden houden, dan moet hij alsnog de voorwaardelijke straf uitzitten.

De verdachte stelt dat hij tijdens de incidenten psychotisch was. Psychiaters die hem onderzochten ondersteunen dit verhaal. Volgens de deskundigen was hij ten tijde van de strafbare feiten die hij pleegde daardoor verminderd toerekeningsvatbaar. Door deze nieuwe conclusie eist het OM een lagere straf dan bij de rechtbank. Toen kreeg de man zes jaar cel. Over twee weken doet het gerechtshof uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer