Gemeente wil arbeidsmigranten in dorp huisvesten

Zeewolde 19 maart 2015
Polenhotel aan de Bosruiterweg
De gemeente Zeewolde wil arbeidsmigranten gaan huisvesten in de dorpskern. Dat blijkt uit de woonvisie die donderdagochtend werd gepresenteerd door het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Wim van der Es wil dat het mogelijk wordt dat arbeidsmigranten die voor een paar jaar in Zeewolde komen werken in het dorp kunnen wonen. Er moet daarom ruimte zijn voor een nieuwe permanente woonvoorziening die geschikt is voor groepsbewoning.

Hoe groot het wooncomplex zou moeten worden en waar die zou kunnen komen is nog niet bekend. Maar volgens de wethouder is het van belang dat buitenlandse werknemers die voor de middellange termijn in het dorp werken een ander soort woonruimte krijgen met meer privacy dan de zogenoemde "Polenhotels".

In Zeewolde werken veel buitenlandse werknemers op het industrieterrein Trekkersveld. Voor arbeidskrachten die maar een paar maanden in Zeewolde werken is een grootschalig "Polenhotel" gebouwd aan de Bosruiterweg. Alle 600 plekken zijn op dit moment in gebruik en ook daar is behoefte aan uitbreiding. Van het college van b en w mogen er extra chalets worden geplaatst, waar nog eens 100 arbeidsmigranten kunnen verblijven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer