Gemeente vindt ondernemers ongeschikt voor Havenkom

Almere 8 april 2015
De gemeente Almere blijft de Havenkom in Almere Haven voorlopig zelf exploiteren. Er waren vier geïnteresseerde ondernemers, maar die zijn volgens de gemeente ongeschikt. De gemeente Almere zoekt al twee jaar naar een geschikte exploitant.

Het onderhoud van de Havenkom in Almere kost de gemeente al jaren handenvol geld. Ook klagen booteigenaren over de faciliteiten en de diepte van de Havenkom. Door een ondernemer verantwoordelijk te maken voor de haven hoopt de gemeente deze problemen op te lossen en elk jaar ruim twee ton te besparen.

Almere moet nu op zoek naar andere oplossingen om de Havenkom weer aantrekkelijk te maken voor booteigenaren. De plannen hiervoor worden dit najaar gepresenteerd.

De laatste kandidaat om de exploitatie over te nemen was JP Recreatiemanagement. Volgens directeur Jan Lodder is de term 'ongeschikt' wel erg kort door de bocht . "Wij exploiteren namelijk al vier Nederlandse havens, dus we kunnen het echt wel. Maar wat de gemeente Almere wil is gewoon onrealistisch. Wij waren bereid om een ton in de havenkom te investeren."

© omroep flevolandsitemap | disclaimer