Eekhuis: PVV-verhaal over verduistering klopt niet

Almere 3 september 2015
Eekhuis ontkent aantijgingen PVV
Voormalig raadslid René Eekhuis van de PVV in Almere zegt dat het verhaal waar de partij donderdag mee kwam niet klopt. De PVV meldde dat het raadslid per direct uit de fractie is gezet vanwege kasfraude.

Afgelopen week zou uit een controle zijn gebleken dat er zonder aanvaardbare verklaring geld van de fractie werd overgemaakt naar de rekening van Eekhuis.

Eekhuis is telefonisch niet bereikbaar, maar zegt via Twitter en Facebook dat het gaat om een 'flut verhaal' waar 'niets van klopt'. Hij stelt dat hij eerder afscheid had moeten nemen van de partij. Eekhuis neemt zijn zetel mee en gaat verder als eenmansfractie.

Fractievoorzitter Toon van Dijk laat weten dat er hard bewijs is en dat hij overweegt ermee naar buiten te komen als Eekhuis blijft ontkennen.

PVV-leider Wilders heeft bij zijn bezoek aan het AZC-debat in Zeewolde op de kwestie gereageerd. "Ik denk dat ze het goede besluit hebben genomen door iemand die dat doet uit de fractie te zetten," aldus Wilders.© omroep flevolandsitemap | disclaimer