Medezeggenschapsraad Stichting School stapt op

Lelystad 6 oktober 2015
Stichting School in Lelystad heeft een groot probleem. De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad is opgestapt. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Daardoor kunnen er geen belangrijke besluiten worden genomen. De stichting is de overkoepelende organisatie van alle 21 openbare basisscholen in Lelystad.

De GMR-leden hebben zich vlak voor de zomer teruggetrokken. De stichting heeft dat niet openbaar gemaakt. De exacte reden van het opstappen is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van de stichting zou de invloed op de besluitvorming voor de leden zijn tegengevallen. De voormalige voorzitter van de GMR is onbereikbaar voor commentaar.

De GMR is van cruciaal belang voor Stichting School, vooral voor het instemmingsrecht. Het vaststellen van een begroting of het maken van strategische besluiten is onmogelijk zonder een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad.

Het bestuur van de stichting heeft laten weten verrast te zijn door het besluit van de GMR. Later deze maand is er een gesprek tussen het bestuur van de stichting en de medezeggenschapsraden van de 21 basisscholen. Het is de bedoeling zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer