Basisonderwijs blij met voorgestelde coronaversoepelingen

FLEVOLAND • Ma 6 september 2021 | 21:50 • Maandag 6 september 2021 | 21:50

Onderwijspersoneel in Lelystad heeft positief gereageerd op het nieuws dat het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om per 20 september de corona-maatregelen voor het primair onderwijs te versoepelen. In een reactie laat een personeelslid weten blij te zijn met de suggestie van het OMT. "Er wordt eindelijk naar ons geluisterd en snel gehandeld."

Op verschillende basisscholen in Flevoland zijn vlak na de zomervakantie hele klassen naar huis gestuurd vanwege corona-besmettingen. Dit nieuwe schooljaar geldt nog steeds de regel dat een hele klas moet thuisblijven als één kind positief is getest op het coronavirus. Het zorgt voor grote problemen op scholen, die al kampen met achterstanden door de coronaperiode.

Ook in Lelystad wordt de situatie zo langzamerhand onwerkbaar. In een e-mail aan de medewerkers laat de leiding van Stichting SchOOL weten dat er sinds de start half augustus al op dertien van de twintig scholen besmettingen zijn. Het gaat met name om leerlingen. Van de leerkrachten zijn er drie besmet geraakt.

"Voor het onderwijs vinden we de huidige quarantainerichtlijnen niet werkbaar. De continuïteit van het onderwijs wordt ernstig vestoord. Met name de richtlijn dat er bij één besmette leerling een hele groep in quarantaine moet is onwenselijk", zo schrijft de schoolleiding aan de medewerkers.

Met het advies van het OMT hoopt het basisonderwijs dat er minder quarantaine-maatregelen nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel