Coffeeshop Lelystad mag voortaan eerder open

LELYSTAD • Za 27 april 2024 | 19:00 • Zaterdag 27 april 2024 | 19:00

De coffeeshop in Lelystad mag binnenkort langer open. In plaats van om vier uur 's middags, mag de shop al vanaf 12 uur wiet verkopen. De sluitingstijd van 22.00 uur blijft ongewijzigd.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald in een wijziging van het coffeeshopbeleid. Dit beleid was in 2013 voor het laatst tegen het licht gehouden, maar nieuwe ontwikkelingen maken aanpassing gewenst.

Ongewijzigd blijft dat er maar één coffeeshop in Lelystad is toegestaan. Wel is nieuw dat de uitbater voortaan een vergunning krijgt voor vijf jaar in plaats van twee jaar.

Legitimatieplicht
De gemeente zegt niet actief te handhaven of klanten van de coffeeshop uit Lelystad komen. Mocht blijken dat er 'drugstoerisme' ontstaat van klanten van buiten de stad, dan zal hierop wel worden gehandhaafd. Wel geldt er een legitimatieplicht voor klanten.

In plaats van verschillende regels komt er nu maar een norm voor de afstand tussen de coffeeshop en scholen voor het middelbaar en voortgezet onderwijs. Die norm wordt 350 meter.

Zoals eerder gemeld wordt de coffeeshop verplaatst. Vanwege de aanleg van het nieuwe busstation, verhuist de wietwinkel in mei een paar honderd meter naar het open terrein naast het spoor bij het kantoor van iClicks en de voormalige winkel van BCC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel