Werkstraf voor deelname vechtpartij Meerpaaldagen

DRONTEN • Wo 7 oktober 2015 | 10:50 • Woensdag 7 oktober 2015 | 10:50
Een man van 22 is veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur voor zijn aandeel in de vechtpartij tijdens de Meerpaaldagen in Dronten vorig jaar. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. De man is veroordeeld voor het dreigen met geweld. Zo dreigde hij bij iemand de oorbellen uit te snijden.

De vijf andere betrokkenen zijn vrijgesproken omdat niet duidelijk is wat hun aandeel in de vechtpartij is geweest. Een confrontatie tussen twee groepen leidde uiteindelijk tot het doodsteken van de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten. Daarvoor werd de 20-jarige Juliano S. uit Lelystad in mei al veroordeeld tot 6 jaar cel.

Bij de beslissing om de 22-jarige een werkstraf op te leggen liet de rechter meespelen dat hij eerder al eens is veroordeeld voor mishandeling. De voorwaardelijke werkstraf van 120 uur die hij toen kreeg, moet hij alsnog uitvoeren. Het Openbaar Ministerie gaat niet tegen de vijf vrijspraken in beroep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel